Daca esti amator de stiri de televiziune sau citesti ziarele, din cand in cand ai sa vezi ceva de gen cum ca Canadienii are fi draga doamne niste usi de biserica, toti buni la suflet, etc etc. Cum ca Americanii is rai si Canadienii is buni. Interesant ca amadoua natiile gandesc cam la fel.

Pai uite eu la munca am parte si de unii oameni extraordinari dar nu chiar asa frecvent cum ai crede. Sunt Canadienii oameni rai atunci? Nu, nici pe departe dar nici usi de biserica nu is. Asta asa de dragul generalizarii cum face mai toata lumea acum.

In realitate Canadienii is si ei oameni ca toti oamenii, unii mai ok altii mai putin. Ospitalitatea Canadiana, ca pe aia de fapt se bate toata darabana, o intalanesti uneori in locuri neasteptate, cum ar fi la coada la un magazin, cand unuia is se face rau si toata lumea incearca sa ajute. Sau cum mi s-a intamplat mie, sa urc scarile de la Casa Loma intro zi cu bicicleta in spate, cum am facut ani de zile, si cineva sa ma intrebe daca am nevoie de ajutor.

Vorbind the Americani acum, nu imi amintesc sa fi fost vreodata in USA si sa nu fi avut experiente placute. Mint, exact la prima noastra vizita la Virginia Beach, am facut un stop la Buffalo, un oras American chiar langa Canada, pe granita si o drogata a inceput sa bata cu pumnii in usa la WC desi i-am zis ca sotia mea e inauntru deci va trebui sa astepte.

Si alta experienta la fel nu prea placuta, a fost cand intruna din vizitele la Washington DC, tocmai dupa ce ne cazasem la intoarcea de la masa am avut surpriza sa avem on interventie de-a politiei chiar langa camera noastra. Se pare ca un tip urmarit de ei era in camera si politia a incercat sa il determine sa deschida usa dupa vreo ora de batut si somat la usa. Tipul sau tipii erau de mult timp plecati cand dupa insistente pe langa maganerul hotelului au primit cheia si au ajuns inauntru.

Hotelul ne-a dat alta camera pentru ca eram super obosit dupa sute de kilometri de condus plus mic dejun gratis deci totul s-a terminat cu bine. Dar mai sunt si din astea.

In rest, am colindat si noi coasta de nord est la Americani si nu am avut nicio problema. Si la ei lumea e ca peste tot, cu buni, rai, oameni ai strazii si aurolacii lor.

Aventurosilor, va pupa romanul din Canada ๐Ÿ˜‰

Facebook Comments