Daca voi care traiti acolo in Romania sau EU in general credeti ca Canada (cacofonie intentionata) este pregatita de Corona virus, haideti sa v-o zic pe aia buna – va cam inselati. Aici pana nu te iau astia pe targa iti dau toti Tylenol.

Daca nu stii ce este Tylenolul, imagineaza-ti un sirop de patlagina ceva mai potent, un fel de Viagra la siropul ala romanesc de care cel putin unii dintre voi, astia de varsta mea va mai aduceti aminte. Daca nu va aduceti aminte de siropul de patlagina nu-i nimic, se pare ca oricum nu vom supravetui dracului asta de virus. Sau, ce ziceti, supravietuim?

Bai da nu stiu ce m-a apucat serios, credeam ca sunt printre putinii oameni mai seriosi pe lumea asta si ca chiar nu o sa scriu nimic de asta pentru ca suna teribilistic, si chiar e. Dar uite-ma aici scriind si eu despre Covid-19.

Ca sa incep totusi articlul, a fost pace si liniste chiar cand astia mureau cu miile in China dar in ultimele 2 saptamiini sau ceva de gen, cum au inceput lucrururile sa incinga in occident cum gata, toata lumea sta ca pe jar. Scoli inchise, firme inchise, aeroporturi inchise si orase in care nu vezi tipenie de om pe strada mai ceva ca in holiudurile de apocalipsa.

Is contrariat cu chinejii.

O inceput de la ei cu pietele lor unde carnea sta in galantare direct pe strazi, carnea masinile si oamenii asa laolalta ce mama masii.

Au ridicat un spital in cateva zile. Au tratat si au salvat cam jumate din aia bolnavi – ma refer la aia care au ajuns in spital si nu aia carora li s-au sudat usile la bloc (sunt clipuri pe youtube deci nu am inventato, cel putin nu asta) sa nu mai poata iesi deapururea. Acu declara ca inchid spitalele adhoc ca cica nu mai au asa multi pacienti. Ca intradevar au reusit sa izoleze treaba sau nu e greu de spus din afara. Dar daca te uiti la numere, is cam la fel cum erau acu vreo 2-3 saptamani, tot pe la 80 de mii.

Intre timp au mai si inventat un test care se pare ca costa cativa centi acolo comparand cu americanii care au venit si ei cu al lor de vreo 1.300 de verzisori pe care normal ca omul de rand nu o sa il cumpere ca doar nu e bou sa dea jumate sau chiar toata leafa (depinzand unde lucreaza, Starbucks sau cabinet dentar). Asta daca nu stiati ca sistemul medical din SUA e complet platit – daca te imbolnavesti – platesti. Daca nu vrei sa dai coltul.

Ce ma bulverseaza la chineji este ca desi is sub dictatura comunista (poate ati auzit de cenzorshipu imens daca nu citeste despre The Great Firewall of China – ah nu, nu ma refer la marele zid chinezesc ala de se vede si pe luna), pot ridica un spital cu cateva mii de paturi in cateva zile, pot pune sub lacat un oras ca Wuhan care se pare ca e mai mare si decat New York si pot face un test de virus la un pret de nimic.

Stiam ca e superputere de mult, dar lucrurile astea ma uimesc la China.

Stiam si ca au o armata de olimpici in special la matematica si ca cel mai probabil au cultura cu cea mai lunga istoria din lume dar totusi noi ca romani cand zicem chineji parca prea ii consideram mici si de ras cu cucurile lor (care se pare ca intradevar sunt mici dar uite ca divaghez).

Ce vroiam sa zic este ca daca lucrurile se duc rau la vale, eu va zic un foarte romanesc “pa si pussy” – n-am inventat eu vorba, o zic de multa vreme si o aud de multa vreme dar abia acum ii inteleg rostul cand se pare ca ne vom duce cu totii in pizda masii. Ce-mi pare cel mai rau e ca tocmai ce incepusem blogul asta si aveam planuit sa va zic atatea si atatea prostii.

Gata ca tre sa plec la farmacie sa fac stocul de Tylenol. Hai pa si daca intre timp ajungi vreun zombi macar nu fi unu din ala balos, ok?

Facebook Comments