Nu am multi cititori pe blogul meu de haur (nu, inca) dar daca se intampla sa citesti pe aici vroiam sa iti zic ca imi place de tine. Nu, nu, nu imi place de tine pentru ca citesti blogul meu dezlegat la gura ci numai pentru ca existi, asa ca roman de-al meu.

Cand o frecam prin Romania inainte de a ajunge pe taramul fagaduintei canadiene, eram si eu ofticat pe romani si dusmanos asa cum suntem mai noi cu totii intre noi. Uram pe altii, altii pe mine, noi toti pe rusi, rusii pe noi si asa mai departe, intelegi tu unde vreau sa ajung.

Is in Canada din 2007 cu familia. Am vazut multe si auzit multe. Ba chiar am fost intrebat multe printre care probabil cel mai demn de notat o intrebare care mi-a pus-o chiar unul dintre vicepresedintii de la firma unde am lucrat pana acum 2 ani:

Bai da voi aveti apa potabila in Romania?

Hai sa iti zic niste chestii de pe aici ca sa intelegi de unde vin si de ce ma deranjeaza intrebari de genul asta.

In primul rand cand am pus noi pasul pe pamant canadian, astia plateau o convorbire telefonica chiar daca nu erau ei cei ce au sunat – adica James platea si cand dadea telefon si cand primea – exact ca in firmele cu puscariasi cand el suna acasa sau la avocat cu taxa inversa. Nu te-a convins inca cat pot fi de retarzi astia deaici?

Nici o problema, hai sa iti mai zic. Cand am ajuns aici in 2007 nu se stia de fibra optica. Asta in conditiile in care, in oraselul ala parlit de unde vin din Romania, aveam fibra optica la scara.

Ai sa zici, fitze. OK.

Poate da, poate nu, dar uite alta chestie, ei inca au stalpi electrici din aia de lemn cum avea Romania pana acum 30-40 de ani, de iau foc in anii cu seceta cand temperaturile se duc in sus rau de tot. Si nu ma refer la strazi din nu stiu ce sat uiat de lume din Canada, eu vorbesc de Toronto care este o metropola – in fine o metropola asa mai mica la numai 2,5 milioane de locuitori. Pai stalpi electrici din lemn in 2020 intrun oras de 2,5 milioane de locuitori? Hai sa fim seriosi.

Daca esti roman traind in Romania stai cuminte acolo si fii bun cu aia ai tai. Lumea in occident nu e mai buna si nu e mai cu mot. Daca a ajuns sa ma intrebe un canadian o aberatie ca aia fii convins ca tampiti sunt peste tot si ca carul ala cu prostie nu s-a rasturnat numai in Romania cum probabil crezi ci a facut stopuri peste tot in lume. Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti – imi suna cunoscut dar nu stiu de unde. Haha hai lasa nu ma lua cu religia ca nu le am. Fii bun. Te pup, hai numai nu mai fii asa puslama. Paaaaa

Facebook Comments